Pizzát reggelire?

– egészségesebb, mint a gabonapelyhek


2019. 02. 21.     APE REGINA
Pizzát reggelire!

Bebizonyosodott: a pizza egészségesebb reggeli, mint a gabonapelyhek, úgyhogy itt az idő egy reggeli szeletre!

EZ a legfontosabb étkezése a napnak.

Nálunk kevésbé, az amerikaiaknál inkább jellemzőbb a pizza reggelire, mondhatnák úgy is, náluk ez klasszikus. Tökmindegy, hogy hidegen, vagy egyenesen a sütőből, csak legyen! Nem foglalnánk állást a témában, milyen a helyes étkezés, mely alkat, forma az ideális, vagy egészséges. De az tény, a "pizza" és az "egészséges" szavakat egy mondatban ritkán látni! ... egészen mostanáig. Mondhatnánk azt is, hogy "brit tudósok bebizonyították...", azonban ezúttal egy bizonyos Chelsey Amer new yorki illetőségű táplálkozási szakértő tett felfedezést a témában. Véleménye szerint a sajtos, jól megpakolt szénhidrátbomba szelet pizzád még mindig jobb táplálkozási szempontból, mint a kedvenc reggeli müzlid, vagy cukros gabonapelyhed. Eljött hát az idő, hogy újragondoljuk a reggeli evési szokásainkat és persze hogy illően megünnepeljük ezt a pompás felfedezést!

Pizzát reggelire!

Amer állításában arra hivatkozik, hogy a cukrozott gabonapelyhek nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, mint a pizza, azonban a pizza sokkal erőteljesebb proteinlöket, amely hamar és viszonylag tartósan teltségérzetet okoz, és bőséges energiával ellát a nap indításához.

Nyilván fényévekre vagyunk attól, hogy "egészségesnek" minősítsük a pizzafogyasztást reggelire, de határozottan egészségesebb, mint ropogós, tejbe áztatott gabonatársai. Végülis ez számít, nem igaz?! :) Amer azt állítja, hogy egy szelet pizza ugyan több zsírt és valamivel kevesebb cukrot tartalmaz, mint a gabonapelyhek, müzlik, így elfogyasztása után a kajakóma és a vércukorszint gyors leesése kevésbé fenyeget.

Természetesen számos teljes kiörlésű, cukormentes gabonaféle és az organikus gyümölcsök sokkal inkább ajánlottak reggelire, de ettől a nagyon tudományos tézistől most kicsit rugaszkodjunk el és örüljünk annak, amit fentebb taglaltunk! :)

Meggyőztük ezzel a szuper pizzarajongókat? Nem valószínű. De legyen ez egy újabb pici érv a kedvenc pizzánk mellett! ;)

Ezek után újragondolod a reggeliző szokásaidat? ;)(Forrás: https://www.housebeautiful.com)

APE REGINA Olasz Étterem © 2022. All Rights Reserved. ⎜ AdatvédelemÁSZF