Imádott Itália

– avagy miért vagyunk annyira oda érte?


2019. 02. 13.     APE REGINA
Hogy miért imádjuk Itáliát?

Hogy miért imádjuk Itáliát?

Végtelennek tűnik a lista, mi most mégis megpróbáljuk összegyűjteni pár pontba, miért is rajongjuk annyira az olaszokat, az egész csodás országot!

Hogy miért imádjuk Itáliát?

Az a páratlan olasz gasztronómia!

Ha Itáliába látogatsz, egész biztosan jelentős részét teszi majd ki az elfoglaltságodnak az étkezés. Ó, és ahány régió, annyi varázslatos specialitás! Nem csak tészták, hanem isteni tengeri finomságok, omlós és ízletes húsok, mámorító édességek és kiváló borok várnak. A kávéról és annak ceremóniájáról se feledkezzünk meg! Imádjuk!

Hogy miért imádjuk Itáliát?

Csodálatos az idő

A földrajzi fekvésének köszönhetően az ország ideális úticél akár napsütésre, akár hóra vágysz.

Laza és barátságos emberek

Az olaszok híresek a vendégszeretetükről és a túláradóan kedves, barátságos természetükről. Elsőre a zárkózottabbak számára talán soknak is tűnhetnek a nagy gesztikulációval és érzelmekkel teli megnyilvánulásaik. De lássuk be, az egész országuk csupa élet!

Mesés tájak

Az időjárás kapcsán említettük, milyen széles a skálája az olasz természeti adottságoknak: a tenger, a legszebb tavak, a lagúnák, a végeláthatatlan szőlőhegyek és igéző ciprusok, a szép hegyek és völgyek országa ez.

Hogy miért imádjuk Itáliát?

A romantika országa

Itália számos híres romantikus helyszínéről ismert, a toszkán villák, az olasz hősszerelmes történetek, és úgy összességében azok a meseszép olasz nők és azok a szívdöglesztő olasz srámőrök...Hmm :) Ugye tudod, mire gondolunk?

Az olasz foci (és focisták)

Igen, persze! Nagyra tartjuk a Seria A-t és a Juventust, az AC Milant, az Internationale-t és az összes olasz futballcsapatot és szeretjük nézni a játékukat. De azért azok a sármos olasz focisták... Igaz, hölgyeim? :) Marchisio, Totti, Cannavaro, és még sorolhatnánk. Aki azt hiszi, hogy a legtöbb nő a gólok miatt üli végig az EB-t, nagyon téved! :)

Az olasz divat

A divat nemzete, Milánóval a divat fővárosával a szívében. Világszerte mindenki tudja, nincs az olaszoknál stílusosabban öltözködő, vagy "illatosabb" nemzet. :) Születésüktől fogva bennük van az a klasszikus és tiszta elegancia, ami annyira megkülönbözteti őket bármelyik másik nemzettől. A finom sálak, a dögös napszemüvegek országa. Nemcsak a divatvilágot vezetik, de az ízlésesség ranglétráján is előkelő helyet foglalnak el.

Hogy miért imádjuk Itáliát?

Páratlan történelem és látnivalók

Olaszországban lépten-nyomon valami nevezetességbe botlasz. Bármelyik nagymúltú városba látogatsz (amelyből náluk van bőven), elképesztő építészeti és művészeti remekműveket találsz. Mintha megállt volna az idő... Az olasz művészeti galériákban találod a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét: festmények, szobrok, amelyek látványa lebilincselő.

Mindezek mellett a legnagyobb előnye, hogy közel van, autóval és repülővel is néhány órányi utazással már egy másik világban találhatod magad!

Az biztos, hogy akár néhány napra, akár hosszabb időre utazol Itáliába, felejthetetlen élménnyel gazdagodsz és újra és újra át akarod majd élni "az olasz életérzést".
Kihagytunk valamit? Te miért vagy oda Olaszországban?

APE REGINA Olasz Étterem © 2022. All Rights Reserved. ⎜ AdatvédelemÁSZF