„All you can eat”-kultúra – avagy a korlátlan mennyiség lehet minőségi is! Az „Edd magad degeszre”-mozgalmunk nemcsak azt jelenti, hogy annyit ehetsz nálunk, amennyi belédfér, hanem azt is, hogy felfedezheted a teljes dél-olasz gasztronómiai kínálatot.

Enni mindenki szeret: örömforrás. Más nemzetek konyháiba belekóstolni: kalandvágy és kíváncsiság is. Külhoni ételekből túl sokat és nem minőségit enni: mohóság, tévút és biztos csalódás.
Enni, amennyi jólesik, enni valóban minőségi ételeket kellemes áron: jó döntés. Utóbbiak közös halmaza vagyunk mi, az Ape Regina Étterem a Nyugatinál.

Egy igazán jó éttermi étkezésnek sok hozzávalója van, az ételen kívül is.
A hangulatos környezet, a szépen berendezett tér például elengedhetetlen feltétele annak, hogy a vacsora vagy ebéd alkalmával jól érezhesd magad.
Ha a konyha, és az, hogy mi zajlik odabent számodra is jól látható, ha a pizza a szemed láttára bújik elő a fatüzelésű kemencéből, az otthonosság ősi reflexei lépnek működésbe benned.
Ebéd a kollégákkal, vagy vacsora a barátokkal ott, ahol a pincér az asztalodhoz jön, valóban vendégnek érezheted magad, de a feszengést elfelejtheted – ez mind kell.
A megfizethető ár szintén fontos szempont.

És az étel? Mit takar az, hogy „minőségi”?
A legkiválóbb, magas gasztronómiai színvonalú, friss alapanyagokból készül, itt helyben, frissen és gondossággal, hozzáértő kezek alatt. A minőségi konyha nem használ instant megoldásokat: nincsenek porok, zacskós szószok. Nincsenek középre irányzott, menza-ízek, hogy bárkinek jó lehessen. A minőségi konyha, ha olasz, maga készíti a tésztáit, megbízható beszállítókkal dolgozik, biztos forrásból szerzi be a zöldségeit, a sonkákat, sajtokat, szívesen és értőn fűszerez a megfelelő hatásért.

Mire van még szükség? Választékra! Bőséges választékra, de ne az étlapról kelljen kitalálni, mit rejt a név; lássuk is! Legalább háromféle levest, salátákat, önteteket, hogy mi magunk dönthessünk, mit mivel! Házi tésztákat saját készítésű szószokkal, ragukkal – 10-féle elég lehet? Legyenek meleg húsok, grillezett zöldségek, márcsak az egészségünk megőrzése miatt. (Bár a legújabb kutatások szerint tévedésben éltünk ezidáig azzal kapcsolatban, hogy a tészta hízlal!) Desszertek pohárkákban: na nem azért, mert sajnáljuk tőled, hanem mert mire végigeszed a teljes kínálatot és ideérsz a desszertpulthoz, már csak egy falatnyi csemege fér beléd. De azért ebből is kóstolnál néhány variációt, mert miért ne, igaz? És különben is, a desszertnek valahogy mindig marad hely odabent.
Kihagytunk valamit? Listaellenőrzés: belváros, bájos, vendégmarasztaló hely, kedves és gyors kiszolgálás, megfizethető ár, minőségi hozzávalók, hozzáértő chef és szakácsok, bőséges választék, az olasz és szicíliai konyha minden íze egyetlen helyen. Ez az Ape Regina.

Íme a mi receptünk az igazi „all you can eat”-hez úgy, ahogy hiszünk benne. Nem mi találtuk ki. Nem is kellett kitalálni. Az anyukák, nagymamák, a bella mammák mind tudják, hogy mit jelent: egyél jót, abból annyit, amennyi jólesik, és élvezd minden ízét és az étkezés minden pillanatát!
Az Ape Regina csak néhány dolgot tett emellé, hogy teljes legyen a komfortérzeted.
Te kipróbáltad már?