A Nyugatihoz közeli Ape Regina Budapest egyetlen all you can eat olasz étterme. A pizza itt csak a kezdet!  Az Ape Regina Budapest egy jó tágas étterem, ahol jóformán minden kapható, ami egy igazi olasz konyhára jellemző.

Az étterem kívülről nem is látszik olyan különlegesnek, mint amilyen igazából. A bejárat fölött rögtön láthatjátok a logót, amin egy ’67-es Piaggio Ape van. Az Ape Regina (amely egyébként olaszul méhkirálynőt jelent) rendkívül hosszú, 18 hónapos felkészülési idő után nyitott meg a nagyközönség előtt, ami a végeredményen meg is látszik.

Amint beléptek az étterembe, feltárulnak a lehetőségek. Balra tekintve egy egész falnyi bor vár titeket, egy lépcsősoron keresztül pedig az étterem részbe juthattok.

Amiben más az Ape Regina egy hagyományos all you can eat étteremhez képest – nyilván abban is, hogy itt csak olasz finomságok közül választhattok -, az az, hogy itt meghagyták a választás szabadságát, tehát mindent úgy tudtok kiválasztani, hogy ténylegesen látjátok is az ételt, azonban nem kell a pult mellett ácsorognotok az elkészültéig, ugyanis felszolgálók viszik ki az asztalotokhoz. Na ez az igazi olasz kényelem!

Az ételeket egy igazi dél-olasz, pontosabban szicíliai séf készíti, így sok ételnél találkozhattok a Szicíliára jellemző citrusos felhanggal. Ha fent szétnéztek, akkor a választás megkönnyítheti, hogy szekciókra bontották az éttermet.

Egy egész pultnyi előétel közül válogathattok kezdésnek, amik közt olyan finomságok találhatóak, mint házi grissini, amit még melegen tálalnak, szintén házi készítésű paradicsomszósszal. Minden nap háromféle leves közül választhattok, ami folyamatosan változik, ahogy az étterem egyéb kínálata is. Ott jártunkkor volt szerencsénk az igazi olasz Minestrone levest megkóstolni, amit feltétlenül meg kell nektek is kóstolnotok, ha éppen étlapon van!

Van egy salátabár, ahol kevert saláták és vágott zöldségek vannak különféle öntetekkel, mellette közvetlenül a grillpult, ahol a sütés után egy fűszerolajos kezelést kapnak még a húsok, itt tudtok a 8-féle all dente házi tészta mellé a 10-12-féle raguból választani. Ezek mellett melegentartókban találjátok a különféle kész ételeket: egybesült húsokat, kemencében sült egybetésztákat, grill zöldségeket, rozmaringos és olivás burgonyákat és még sokféle finomságot.

A grillpult másik oldalán van egy hatalmas fatüzelésű kemence, amelyben többek közt a pizzákat sütik. Közel 20 féle olasz pizza közül lehet választani. A friss pastát – ami 10 tojásos  olasz házitészta – két mamma gyártja titkos recept alapján. Itt sem fogtok csalódni, igazi olasz lisztes, 10 tojásos, kézzel gyúrt tésztáról van szó.

A salátabárral szemben az étkezés megkoronázásaként találjátok a desszerteket. A legtöbb finomságot pohárban tálalták, mivel az Ape Reginában egy új all you can eat etikettel szeretnék megismertetni a közönséget.

Az új etikett szerint az ételek tisztelete a legfontosabb, ezért inkább mindenből fogyasszatok egyszerre kevesebbet, de inkább többször. Az ehhez hasonló svédasztalos étkezéseken amúgy is gyakran abba a hibába esik az ember, hogy nagy mennyiségű ételt felmarkol, amit aztán nem képes megenni, vagy nem ízlik neki, amik utána természetesen a szemétben landolnak, ami hatalmas pazarlás. Épp ezért itt az ételek élvezetére szeretnék megtanítani az embereket, vagyis: mindent kóstoljatok meg – tényleg érdemes! -, épp ezért viszont kis adagokban kell haladnotok.

Érdemes jól szétnéznetek és tényleg sokfélét kipróbálni, ugyanis a kínálat van, hogy napközben is változik: ha elfogy valami a pultból, akkor sok esetben már mást hoznak ki a helyére. Alapvetően háromféle lehetőségből választhattok: az Ebéd, ami 3990 Ft /fő és 12.00-17.00 óráig tart, a Vacsora, ami 5990 Ft/fő és 17.00 – éjfélig tart, és az úgynevezett Business Lunch, ami 2790 Ft/fő és déltől 15.00 óráig érvényes. Ez utóbbi annyiban más, hogy nem tartalmazza az italfogyasztást – kivétel egy palack a ház vizéből -, az összes többinél korlátlan étel- és italfogyasztásra van lehetőségetek.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu